Nyheter Husvagn.se

Sugen på något annorlunda inför nästa campingtur?

Husvagn.se 2019-12-18

Klassiska campingplatser i all ära. Men nästa semester kanske det är dags att testa på något annorlunda. Sverige har en mängd annorlunda och roliga campingställen för hela familjen. Hur låter det med cirkuscamping? Eller varför inte, förfina det hela lite med en glammigare camping - glamping. Här listar vi lite olika ställen att testa till nästa semester.


Cirkus + camping = Grand Circus hotel och camping

Vi börjar längst ner i Sverige. Tio minuter cykelväg från Malmö city ligger denna speciella camping där det klassiska campinglivet möter cirkus. Här finns ett 20-tal ställplatser för husvagn och husbil. Utöver dessa platser erbjuder Grand Circus 12 stycken cirkusvagnar att kan bo i, och väljer ni att hyra en cirkusvagn ingår även två cyklar. Att cykla är ett perfekt sätt att ta sig runt campingen samt ta sig in till Malmö. Allt annat, såsom café, restaurang, affär och kiosk finns också på området.


Glamping - det bekväma sättet att campa

Glamping är för dig som vill uppleva och bo i naturen men som gärna har det lite bekvämare. Bor du på en campingplats som har glampingtält slipper du själv sätta upp och ta ner tältet. Vad som också skiljer ett glampingtält till ett vanligt tält är storleken - ett glampingtält har ofta mer plats att röra sig på och inte bara en plats att sova.

Årjäng camping och stugor - Sommarvik

När du checkar in här - checkar du in i ett tält med en nybäddad dubbelsäng. Du kan vakna på morgonen och öppna tältet och det första du ser är Silen - en utav de största sjöarna i Dalsland. I tältet finns allt du behöver för att du ska känna dig bekväm. Ett litet kylskåp, vattenkokare och rena handdukar. Glampingtälten på Årjäng Camping är bokningsbara under en begränsad tid på sommaren - håll koll via deras hemsida!

Sörälgens camping i Hällefors

Sörälgens camping har bara ett campingtält - men ett väldigt stort sådant, tältet har plats för fyra personer att sova. Här kan ni njuta hela familjen, det finns både kök och dusch. Hit kan ni alltså leva som hemma - fast i ett tält.

Norje Boke camping

Vad som är så bra med Norje Boke camping är att här kan du välja - glamping i tält eller husvagn. Här har du chansen att hyra en fin husvagn med hela familjen. Detta är ju också perfekt för dig som kanske står inför ditt första husvagnsköp.


Bo på båt

På Dragsö camping 3 km från Karlskrona kan du campa på havet. Här får du en 10 kvm stor (eller liten) husbåt belägen i Blekinges skärgård. I och med att båten är så liten så får du ta dig upp till servicehuset för att duscha och laga varm mat. Men vad gör det när du har en helt egen brygga att äta frukost på?

Bo i träden

På campingen i Visby Strandby, Norderstrands camping, kan du bo högt upp, närmare bestämt i ett hängade tält, ja du läste rätt… De kallas Roomoon. Det är tält som är fästa i träden, så var beredd, det kan gunga lite. 

Fler nyheter