Nyheter Husvagn.se

Rekordsommar för svenska campingplatser

Madelene Kristensson 2015-09-15

Det ser ut att bli ännu en rekordsommar för svenska campingplatser. Det visar en undersökning från SCR Svensk Camping.

Källa: SCR Svensk Camping Bild: Rob Vanstone

Trots sämre väderförhållanden sommaren 2015 ser det ut som att det bli rekord även i år när det kommer till beläggningen på svenska campingplatser. Så många som 65 procent av medlemsföretagen anslutna till SCR Svensk Camping meddelar att de har haft en större eller likvärdig beläggning denna sommaren jämfört med fjolåret. Samtidigt uppger 78 procent av företagen att den internationella beläggningen ökat eller är oförändrad från 2014.

Den boendeform som ökat mest under sommaren är husbil. Närmare hälften - 45 procent - av medlemsföretagen har noterat den största ökningen bland husbilsgäster.

- Svensk camping går mot ännu ett toppår. De här siffrorna visar att den höga standarden, servicen och aktivitetsutbudet på våra campingplatser fortsätter locka gäster till den frihet som campingsemestern innebär, kommenterar Lars Isacson, VD för SCR Svensk Camping, i ett pressmeddelande.

Under fjolåret uppgick antalet gästnätter på svenska campingplatser till 15 miljoner, vilket är en ökning med en miljon jämfört med de föregående två åren. Campingplatser har nära inpå lika många gästnätter under sommarmånaderna juni-augusti som hotell, stugbyar, vandrarhem och privatuthyrda boenden tillsammans. Branschens marknadsandel under sommarmånaderna är hela 44 procent av det kommersiella boendet.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.