Nyheter Husvagn.se

Polar påverkas inte av MLG-konkurs

Madelene Kristensson 2015-04-24

Polar påverkas knappt av Mobile Living Groups konkurs. Om Solifer klarar sig är dock inte fastställt. Det skriver Husbil & Husvagn.

Källa: Mobile Living Group Bild: Johan Lygrell (CC BY-SA 3.0)

Husvagnstillverkaren Polar kommer undan Mobile Living Groups konkurs relativt oskadd. Företagets VD Tony Ekström säger till tidningen att Dorotea-fabriken klarar sig.

- Vi blir av med fyra återförsäljare men i övrigt är återförsäljarorganisationen intakt. Inte heller har vi drabbats av någon omfattande förlust i samband med detta. Vi har organisatoriskt gått in och stöttat de som beställt vagnar hos de konkursade bolagen och även för dessa kunder ser det ut som om inget särskilt hänt, berättar Ekström.

Polar är nu i full sjå med att bygga upp en ny återförsäljarorganisation. Hur det ter sig med Solifer är dock oklart.

- Vi äger varumärket med produktionen sker i Tyskland. Detta, tillsammans med konkursen, gör att vi inte med säkerhet kan uttala oss om hur det kommer att bli.

Det var i början av mars månad i år som Mobile Living Group meddelade att bolaget ansökt om konkurs. Företaget stod då som ägare för Mälarcamp AB, Bürstner Sverige AB, SoliferPolar Scandinavia AB, Niesmann Sverige AB, Östgöta Camping-gruppen AB, Svedala Fritidsfordon AB samt Movera Scandinavia AB. Samtidigt framkom att SoliferPolar AB inte skulle beröras av konkursen.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.