Nyheter Husvagn.se

Guide till Dalarnas enda 5-stjärniga camping - Orsa Camping

Husvagn.se 2019-08-15

Orsa Camping är helt klart en camping som inte går av hackor. Inte nog med att den har fem stjärnor, den är också ensam om att ha det i hela Dalarna. Därför är det inte mer än rätt att ni får en guidad tur igenom allt Orsa Camping har att erbjuda.

Boende

På Orsa Camping finns såklart ett stort urval av boenden så att du som gäst kan välja precis det som du vill. Med det menar vi att det finns både stugor såväl som campingtomter i olika variationer.

Stugor

Om du känner för att bo i hus under din campingresa finns en uppsjö av alternativ såklart. Delvis kan du välja att bo på vandrarhemmet på campingen som har 5 olika rum med plats för 4 personer i varje. Det blir ett mysigt gemensamt boende med de andra på vandrarhemmet om det faller dig i smaken. Vill du däremot bo mer privat finns det alternativ som sträcker sig från Villavagnar med 3 sovrum i och plats för 6 personer, till Stugor med plats för 4 respektive 6 personer, eller varför inte testa de mer exklusiva strandhusen som hade premiär sommaren 2018?

Campingtomter

När det kommer till campingtomter på Orsa Camping finns det även där alternativ som låter besökaren anpassa besöket efter både behov och plånbok. Om du kommer med en husbil eller husvagn kan du till exempel välja en mer eller mindre kitad campingtomt. Det betyder att du kan välja om du vill ha el, vatten eller vatten och avlopp. På campingtomterna kan du också tälta såklart.

Aktiviteter

Likt många andra campingar har Orsa Camping ett brett utbud av aktiviteter. Skillnaden mellan Orsa Camping och andra campingar är kanske mängden dock… Här får ni en snabb inblick:

För de små

Du kommer inte behöva oroa dig för att barnen ska bli uttråkade. Här pågår under dagarna ledarledda aktiviteter av Bärra Blåbär som alltid utgår ifrån det stora aktivitetscentret som finns på campingen. Dessutom finns det cykelbilar, spelhörnor, hoppkuddar och lekplatser.

För hela familjen

Om ni känner för att hitta på något hela familjen tillsammans kan man gott gå och bowla lite, spela äventyrsgolf, fiska, gå tipspromenad, åka trampbåt eller gå på familjeshowen!

På vintern

Om du bestämmer dig för att ta vägarna förbi Orsa Camping på vintern kan du avnjuta såväl alpin skidåkning som längdskidor och skridskoåkning.

Sport och träning

För den mer atletiske semestraren finns det även aktiviteter som är sportiga! Du kan roa dig med att höja pulsen under en tennismatch, under en cykeltur, på en crawlkurs eller eget motionssim, vattengympa, Stand up board eller en härlig dans på Udden.

Turistmål

Ibland får man infallet att utforska staden campingen ligger i och Orsa har en del att erbjuda för den nyfikne besökaren. Du kan ta en tur till Orsa Rovdjurspark, spaet, slipstensmuseét, helvetesfallet, Zorngården, Vasaloppsmuseét, Dalahästtillverkningen, Orsa Grönklitt eller Tomteland.

Konferens

Om du behöver inspiration till var du och ditt jobb ska på konferens nästa år är Orsa Camping ett värdefullt kort att ha i rockärmen. Lokalerna är utrustade med allt ni kan tänkas behöva.

Evenemang

Förutom en uppsjö av olika spelningar och artister som kommer på besök och förgyller kvällarna på Orsa Camping finns det också en del festivaler som utspelar sig under året.

Mat

I direkt anslutning till eller på själva campingen finns det såklart en del matställen och restauranger att upptäcka. Om du är sugen på en bred amerikansk meny är McGregor's Sportbar rätt alternativ för dig. Där kan du dessutom äta frukost på morgnarna om du vill. På Brasserie Udden däremot kommer du kunna njuta av livemusik, en á la carte-meny, pizzor och en helt otrolig utsikt. Om du bara är sugen på lite glass eller fika kan du gott ta dig till aktivitetscentret Kajutan och slå dig ned en stund. Självfallet finns även en butik med dagligvaror för den som hellre lagar sin mat själv!

Mer info om Orsa Camping

Fler nyheter