Nyheter Husvagn.se

Nordic Camping Råå Vallar – med utsikt över Danmark

Husvagn.se 2018-10-05

2019 års sommar kan kännas långt bort, men att redan nu planera nästa års campingsemester är inte fel. De bästa platserna tar snabbt slut och vill du vara säker på att just du ska få en plats gäller det att vara ute i god tid. Skåne är ett populärt resmål för såväl svenska som utländska campingentusiaster – och det är inte så konstigt. Skåne erbjuder nämligen både avkoppling och härlig natur som fartfyllda aktiviteter. Här tipsar vi om en av många skånska campingar – nämligen Nordic Camping Råå Vallar. 

Med temperaturer som kryper nedåt i graderna kan det kännas avlägset att fundera på sin nästa campingvistelse. Den kalla hösten och vintern gör dock att vi redan nu ser fram emot en härlig semester nästa år. Men för att få en plats på sin favoritcamping gäller det att vara ute i tid. Det är hård konkurrens och inte alltid lätt att hitta en bra och ledig camping som passar dina ändamål.

Med utsikt över Danmark

Utanför Helsingborg i Skåne ligger den trevliga familjecampingen Nordic Camping Råå Vallar. Campingen ligger bara ett par minuters bilkörning från Helsingborg, och alldeles intill den idylliska gamla fiskebyn Råå. Därför kan du enkelt promenera ner till den lilla småbåtshamnen och avnjuta en god glass med magisk utsikt. Campingen har ett utmärkt läge precis vid Öresund och erbjuder en slående utsikt över Ven och Danmark. Just Ven lämpar sig därför utmärkt för ett besök. Denna lilla ö mellan Sverige och Danmark är känd för sin vackra natur och hit vallfärdar turister varje sommar för att hyra en cykel och njuta av den vidunderliga utsikten.

En camping för alla

Nordic Camping Råå Vallar är en camping som lämpar sig för de flesta. Här samsas par med barnfamiljer på ett område fullt med bekvämligheter. Många är besökarna som njuter av 50-meterspoolen, barnpoolen eller havet. Men det finns också en mängd härliga ställen att besöka i närheten. Helsingör ligger bara 20 minuters båtfärd från Helsingborg och erbjuder mysiga kullerstensgränder, små butiker och såklart röd pölse av allra högsta klass.

Så bor du på området

Campingen är en fullserviceanläggning med restaurang och minilivs. Det finns 350 campingtomter där de flesta är med el. Vissa av tomterna är större, vilket är bra för dig med ett längre ekipage. Det finns också vatten- och avloppsanslutning på några av tomterna. Tomterna ligger på gräs, men inom området finns det asfalterade vägar. Du har också tillgång till trådlöst internet över hela området. Vill du någon dag inte ge dig iväg på äventyr utanför området behöver du inte det. Äventyrsgolf, motionsslinga och poolerna underhåller såväl gammal som ung.? 

Fler nyheter