Nyheter Husvagn.se

Larm till husvagn ger ökad trygghet

Husvagn.se 2023-01-11

Husvagnen är som ett andra hem för många. För att få en trevlig semester är det bra att skydda husvagnen på bästa sätt. Ett larm till husvagnen är en billig försäkring som gör det svårare för inbrottstjuvar att ta sig in obemärkt. Väljer du ett mer avancerat campinglarm kan det göra flera saker – som att varna vid gasläckage eller stora temperaturförändringar.

Skaffa larm till husvagnen.

Vill du och familjen känna er trygga på semestern med husvagnen utan risk för oväntade överraskningar i form av inbrottstjuvar? Då ska du installera ett larm till husvagnen, som är en effektiv säkerhetsåtgärd.

Vad är ett larm till husvagn?

Ett larm till husvagnen är ett campinglarm som fungerar ungefär som ett hemlarm för villa eller lägenhet. Vad som ingår i larmet beror på larmleverantör och prisklass och ofta finns det ett grundpaket som du bygger på efter behovet. Husvagnslarmet är särskilt anpassat för husvagnar vilket gör det mer optimalt än att köpa ett vanligt hemlarm att installera i husvagnen.

Inbrottslarm till husvagn

I ett larm till husvagn ingår ett skalskydd som säger till om någon försöker bryta sig in i husvagnen. Det är ett larm du fäster vid dörr och fönster och när det aktiveras hörs ett högt ljud som skrämmer inbrottstjuven och på samma gång uppmärksammar andra i närheten. Dessa magnetkontakter kan du även larma förråd, förtält, husvagnsmarkiser eller förvaringsboxar med. En del larm innehåller rörelsedetektorer som känner av om det befinner sig en människa i husvagnen.

Larm till husvagn ­– fler funktioner

Ibland räcker det med ett enklare inbrottslarm, men en del känner behov av fler funktioner. Då ska du välja ett campinglarm som kan innefatta saker som inbrottslarm, brandlarm, gaslarm, temperaturavvikelser, rörelsesensor och siren. Det finns även larm som säger till om en ruta krossas eller om husvagnen lutar när någon försöker stjäla hjulen. En del larm går att koppla till en app till mobilen som gör att du får en notis om larmet går.

Larm till husvagn 12v, 230 v eller batteri

För att larmet ska passa till husvagnen behöver det vara anpassat till 12 volt. Ett annat alternativ är att använda sig av en omvandlare – då fungerar ett larm för 230 volt. Vill du inte vara beroende av el kan du köpa ett husvagnslarm som drivs av batterier.

Fördelar med larm till husvagn

Genom att installera ett larm till husvagnen minskar du risken att inbrottstjuven kan genomföra det planerade inbrottet. Går larmet varnas både du och andra i närheten, vilket ökar tryggheten när du campar. Har du larmet kopplat till mobiltelefonen får du reda på inbrottet även om du inte befinner dig i närheten – vilket också är bra vid vinterförvaring av husvagnen. Sätter du upp dekaler på husvagnens fönster verkar detta också avskräckande.

Väljer du ett larm till husvagnen med fler funktioner får du dessutom en ännu tryggare semester – då den larmar vid gasläcka, brand eller temperaturförändringar.

Så minskar du risken för inbrott i husvagnen

Ett larm gör det svårare för inbrottstjuven att ta sig in obemärkt. Men det hindrar inte att tjuven får upp intresset för din husvagn, så därför är det viktigt att ligga steget före.

Här är några tips:

- Ha inte värdesaker synligt framme.
- Parkera husvagnen vid en upplyst plats.
- Lås alltid dörren, även om du bara gör ett snabbt ärende.
- Bli vän med grannarna så att ni kan hjälpas åt och hålla koll på varandras husvagnar.

Fler nyheter