Nyheter Husvagn.se

Husvagn + kultur = sant

Husvagn.se 2018-01-23

Det vimlar av kulturella upplevelser i Sverige, året runt. Att boka hotell, hitta transport eller ta en bussresa kan vara både krångligt och dyrt. Ta istället husvagnen – ditt eget lilla hem – och bestäm dina egna förutsättningar och villkor.


Storslagen musikal i Stockholm, rolig utomhusteater i Helsingborg eller bedårande balett i Kalmar. I Sverige vimlar det av kulturella upplevelser och utbudet är både brett och högklassigt. Det finns helt enkelt något för alla.

Frihet och ansvar

Att hitta en kulturell upplevelse man tror sig gilla är lätt. Det finns flera sidor på internet där man enkelt kan söka sig fram och boka biljetter. Det som blir jobbigare är när boende och transport ska bestämmas. Att boka hotell och lösa transport kan ofta bli en dyr historia. Förvisso arrangeras det charterbussresor till många evenemang, men fördelarna med sin egen husvagn är flera. Genom att ta din husvagn till kulturen blir du inte bunden av någon utan sköter planeringen själv. Du vet när evenemanget ska börja och kan utefter det planera och strukturera. Att sova i sin husvagn ger dig frihet, men också en skön känsla av att sova i sin egen säng oavsett var du är eller vad du besöker.

Året runt-upplevelse

Sommaren är husvagnens högtid och mest intensiva period, men faktum är att det även under vinterhalvåret går att hitta spännande kulturella evenemang. En långhelg i husvagnen under en grå och tråkig vinter är både uppfriskande och energigivande. Ger man sig iväg redan tidigt på fredagskvällen går det dessutom att åka långt över en helg – att bege sig till exempelvis Köpenhamn är inte orimligt för Stockholmscamparen. Den stora nackdelen med att ta husvagnen till kulturella evenemang under vintern är campingarnas öppettider. Tyvärr är inte alla landets campingplatser öppna året runt, vilket betyder att du inte alltid kommer kunna övernatta alldeles i närheten av evenemanget du vill besöka. Se därför till att du inte bokar in ett evenemang utan att först kontrollera om det finns lämpligt boende i närheten. Ett bra sätt att prova på om det mobila boendet är en boendeform som passar dig är att prova på att hyra. Under Hyra husvagn kan du enkelt se vilka som hyr ut husvagnar i din närhet, och på Ticketmaster kan du hitta evenemang som passar just dig.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.