Nyheter Husvagn.se

Hobby säljer mest

Madelene Kristensson 2015-05-06

Hobby är fortsatt det starkaste fabrikatet på den svenska husvagnsmarknaden. Det visar statistik från Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF).

Källa: Bild: Hobby

Hobby var det mest populära husvagnsfabrikatet under årets fyra första månader. Totalt registrerades 335 husvagnar från tillverkaren, vilket var över åtta procent mer än näst största fabrikatet Adria och därmed fortsätter Hobby att vara ledande på den svenska marknaden.

- Försäljningen har varit väldigt bra och vi jobbar stenhårt för att stärka och utveckla vår position som marknadsledande i Sverige, säger Hobby Caravans VD Mats Svensson i ett pressmeddelande.

Under det inledande tertialet ökade antalet registrerade Hobby-vagnar med sex procent, jämfört med motsvarande period i fjol.

- Vi har haft en väldigt bra start på året. Rapporter från våra återförsäljare visar att efterfrågan på Hobby-vagnar är stor och de signaler vi får in visar att det kommer att hålla i sig under året.

Hobby Caravan är sedan fyra år tillbaka det främsta fabrikatet på den svenska marknaden. Tillverkaren är dessutom det mest sålda märket i hela Europa.

- Vi jobbar hela tiden för att både utveckla våra produkter och våra återförsäljare. Vår satsning på auktoriserad svensk Hobby-återförsäljare har slagit väldigt väl ut. Det arbetet innebär att vi jobbar med ständiga förbättringar, för att bli starkare i alla delar. Ett brett utbud av välutrustade vagnar till konkurrenskraftiga priser är en del. Men lika viktigt är den service och support vi ger under och efter affären. Våra kunder ska känna en trygghet så länge de är Hobby-ägare, avslutar Mats Svensson.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.