Nyheter Husvagn.se

Hafsten Resort – en pärla på västkusten

Husvagn.se 2020-06-10

* Detta är ett betalt samarbete med HAFSTEN RESORT *

Två mil nordväst om Uddevalla, mitt emellan Göteborg och Strömstad, hittar du natursköna och lugna Hafsten Resort.

Bara drygt en mil från E6:an ligger fritids- och konferensanläggningen som har ett perfekt läge om du är på väg norrut längs västkusten.

– Eftersom vi även ligger på en halvö har vi vatten på tre sidor, vilket innebär en särskilt vacker omgivning, säger Ingela Grytfors, ägare till Hafsten Resort.

Hafsten Resort är familjeägt och har varit i drift ända sedan 1955. Här finns, förutom självklart platser för husbil och husvagn, även stugor till uthyrning, goda konferensmöjligheter, restauranger och en stor mängd olika aktiviteter.

För dig som är intresserad av en campingplats på Hafsten Resort finns här 370 platser att välja mellan, som är indelade i tre nivåer; Standard, Comfort och Premium. Camping Standard är anläggningens mest prisvärda tomt, och här ingår el (10 A). Om du i stället väljer Camping Comfort får du dessutom tillgång till vatten och avlopp. I Premium-alternativet får du också tillgång till tv. Campingplatserna ligger i en kuperad miljö, vilket gör att många av platserna har fri havsutsikt. Det finns också 57 stugor för dig som är mer intresserad av det alternativet.

– Nytt för i år är att vi har fem nya familjerum, något som tillför anläggningen mycket. Det är populärt med den typen av rum och det passar också bra såhär i Corona-tider, säger Ingela Grytfors.

För visst skapar det lite speciella omständigheter att driva en anläggning som Hafsten Resort under Corona-tider.

Hur har ni gjort för att bäst hantera Corona-situationen?

– Vi har gjort ett flertal justeringar av vår verksamhet med hänsyn till den nya situationen, vi insåg tidigt att det var viktigt. Bland annat tog vi fram alla utemöbler redan i mars, något som har varit väldigt uppskattat bland våra gäster, säger Ingela Grytfors.

Hon berättar att de även har byggt till och förbättrat sina vandringsleder.

– Förutom att arbeta med de fem vandringsleder som vi redan har, har vi även lagt till en sjätte led. Det känns rätt i tiden med den typen av aktiviteter som innebär ett naturligt avstånd mellan människor, säger hon.

På Hafsten Resort hittar du en stor mängd aktiviteter, närmare bestämt 63 stycken, och här finns någonting som passar för alla.

– Vi kan erbjuda en stor bredd av aktiviteter – hos oss hittar du allt från tennis, äventyrsgolf och kanotuthyrning till grillstugor, lekplatser och en hinderbana, säger Ingela Grytfors.

Mitt i området finns även en stor poolanläggning som mäter 28 x 13 meter – och som erbjuder en pooltemperatur på 28 grader från Valborg och ända fram till Halloween. Vill du lyxa till din vistelse lite extra finns det också tillgång till badtunna och ett minispa.

– Här finns dessutom två sandstränder med goda badmöjligheter, en där man får lov att bada med hund, och en där hundar inte är tillåtna, säger Ingela Grytfors.

Hon berättar att de också får besök av många grupper.

– Vi anordnar många konferenser under året, och här finns goda möjligheter för team building. Även skolklasser får vi ofta besök av, säger hon.

Hur ser framtidsplanerna ut?

– I framtiden är planen att bygga ett hotell som kommer att ha ett inomhusbad, och där blir också en större konferenslokal för 250 personer. Byggnationen skulle egentligen komma igång redan till hösten, men med den rådande situationen blir det förmodligen uppskjutet till nästa år, säger Ingela Grytfors. 

Fler nyheter