Nyheter Husvagn.se

Nästa generations husvagn

Madelene Kristensson 2014-05-15

Husvagnsindustrin utvecklas snabbare och snabbare och dess design blir allt mer modern och futuristisk. Vi ser mjukare former, fördelaktigare materialval och smartare teknologi. Matt Attenborough har tillsammans med Qatar University utvecklat nästa generations husvagn. Snart är den här. 


Matt Attenborough slogs av tanken att utveckla framtidens mobila hem. Efter sin flytt till Qatar började han tillsammans med det lokala universitet skapa en husvagn som aldrig tidigare skådats. Projektet Next Generation var fött. Skapandet började från noll, vilket betyder att man inte har haft en modell att utgå från. Detta har öppnat upp för en helt nyskapande design. Husvagnen är uppbyggd av det slitstarka och mycket lätta materialet glasfiber, bjuder på exklusiv interiör och inredning samt är fyllt av intelligent teknik. En modell av husvagnen beräknas vara ute till vintern 2014, som troligtvis följs av produktion. Det dröjer alltså inte länge innan vi kommer se en förändring på husvagnsmarknaden. In kommer moderna och fräcka husvagnar, som inte bara bjuder på ett häftig åk, utan även teknologi utöver det vanliga och slitstarkare material. 

Det svenska företaget Alde, som är främst i världen inom värmesystem för husvagnar och husbilar, är med och sponsrar projektet. Alde kommer att stå för värmesystemet till den kommande prototypen och vara med när produktionen drar igång. Snart är den här.

Bildkälla: http://www.nextgenerationrv.com/

Fler nyheter