Nyheter Husvagn.se

Försäljningsrekord för Hobby

Madelene Kristensson 2014-09-29

Under årets Elmiamässa slog husvagnstillverkaren Hobby till med försäljningsrekord.

Målsättningen var 100 husvagnar. Hobbys återförsäljare lyckades med över 130 stycken. Det är det bästa resultatet från Elmiamässan någonsin. Modellåret 2015 har börjat över förväntan. Och det är återförsäljarna runt om i Sverige som ska ha äran, menar Hobby Caravans VD Mats Svensson.

Källa: Bild: Hobby
Mats Svensson, VD Hobby Caravan

- Vi har hela året pratat om att vi ska kraftsamla på Elmia-mässan och så blev det också. Överhuvudtaget är responsen från våra återförsäljare väldigt stark. Allt handlar om lagarbete. Även om vi centralt har idéer så är vi helt beroende av vårt återförsäljarnät. Jag är otroligt stolt över det vi tillsammans har presterat, säger Mats Svensson i ett pressmeddelande.

Ett nytt program för modellåret 2015 är "OnTour", med mindre och mer lättmanövrerade husvagnar till ett bra pris. I och med det nya modellprogrammet erbjuder Hobby idag allt från enklare mindre husvagnar till stora lyxåk. Tillverkaren vill erbjuda något för alla.

- Om vi tittar på sålda vagnar av 2015 ser vi att det är jämt fördelat mellan små och stora vagnar. Sedan flera år tillbaka är barnfamiljer en mycket stark kundgrupp och för dem har vi en mängd intressanta alternativ, inte minst vad gäller planlösningar, berättar Mats Svensson.

Idag består drygt 27 procent av husvagnsmarknaden av Hobby Caravan. Tillverkaren är världens största och kan erbjuda hela 61 olika husvagnsmodeller. Varför väljer då svenska folket Hobby?

- Vi har närmare 30 återförsäljare runt om i landet som på ett professionellt sätt jobbar för att husvagnsägandet ska vara enkelt för våra kunder. "Auktoriserad svensk Hobby-återförsäljare" är en kvalitetsmärkning som vi har jobbat med i flera år och som ger våra kunder stor trygghet, säger Mats Svensson i pressmeddelandet.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.