Nyheter Husvagn.se

First Camp skänker en halv miljon till barns rättigheter och flickors lika villkor

Husvagn.se 2022-11-30

First Camp, som är Sveriges ledande campingkedja, skänker över en halv miljon kronor till Plan International Sverige. Detta gör de i samarbete med sina gäster i form av insamling av pant.

First Camp skänker pengar till Plan International.

Varje år samlar First Camp in panten från deras nära 50 svenska destinationer för att sedan skänka pengarna till välgörande ändamål. Under 2022 har de samlat ihop rekordbeloppet 596 479 kronor och pengarna väljer de att skänka till Plan International Sverige. Pengarna går till arbetet med barns rättigheter och flickors lika villkor.

Plan International arbetar med att skydda barn på flykt genom att se till att de inte utsätts för våld eller övergrepp, att de har tillgång till säkra platser, får stöd för att bearbeta sina upplevelser och så småningom har möjlighet att börja skolan igen. Under året har Plan International Sverige startat en akut insamling för att stödja barn på flykt från kriget i Ukraina – något som spelade stor roll när First Camp valde vart pengarna skulle gå.

– Det känns som ett självklart val att detta år ge gåvan till Plan International Sverige. Vi är väldigt stolta och glada över alla våra gäster som bidragit till denna gåva till det fortsatta viktiga arbetet för barns rättigheter och flickors lika villkor, säger Johan Söör, vd på First Camp.

– Vi är väldigt tacksamma och glada att First Camp har valt att tänka på Plan International Sveriges arbete. Pengarna kommer att gå till projekt mot barnäktenskap, för utbildning, och för trygga och säkra barn, säger Mariann Eriksson, generalsekreterare för Plan International Sverige.

First Camp har tidigare år skänkt pengar till Riksförbundet Attention, Musikhjälpen och Barncancerfonden. De samlar in panten tillsammans med Pantamera.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.