Nyheter Husvagn.se

First Camp förvärvar Skara Sommarlands camping

Husvagn.se 2024-03-14

First Camp förvärvar campingverksamheten på Skara Sommarland. De ingår ett långsiktigt samarbete med Parks and Resorts som driver Skara Sommarland. Både campingområdet och Sommarlandet kommer att uppgraderas och utvecklas.

First Camp förvärvar Skara Sommarlands camping.
Foto: Skara Sommarland

Både First Camp och Parks and Resorts är stora aktörer inom besöksnäring och det finns många likheter mellan bolagen. Båda lägger stort fokus på gästupplevelser, engagerade medarbetare och hållbarhet.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Skara Sommarlands camping in i First Camp-familjen och detta stärker vårt redan omfattande erbjudande till barnfamiljer i hela Skandinavien. Det känns också väldigt roligt att vi inleder ett långsiktigt samarbete med Parks and Resorts gällande paketförsäljning av boende och stug- och campingboende i Skara. Och självklart kommer campingens gäster bland annat kunna tjäna bonuspoäng genom vår populära medlemsklubb, säger Johan Söör, koncernchef för First Camp.?

Efter förvärvet har First Camp 72 destinationer, varav 53 i Sverige. De kommer att fortsätta utveckla campingområde med ett nytt program för fastighetsunderhåll, uppgraderat mat- och dryckesutbud och en förenklad bokning och incheckning för campingens gäster. 

First Camp förvärvar Skara Sommarlands camping.
Foto: Skara Sommarland

Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark och förändringen innebär en möjlighet att fokusera på att skapa fantastiska upplevelser i parken.

– Vårt fokus kommer vara att fortsätta erbjuda våra gäster en bad- och tivoliupplevelse som är sommarens höjdpunkt. Den här satsningen öppnar upp för spännande möjligheter att utveckla Skara Sommarland till att bli en ännu mer attraktiv destination för hela familjen, säger Christoffer Östling, tf VD för Skara Sommarland.

– Vi har väldigt positiva erfarenheter av att boosta en destination i samarbete med andra. First Camp är bäst i Sverige på det de gör. Vi är bäst på det vi gör. Tillsammans har vi alla förutsättningar att skapa något helt unikt av Skara Sommarland som en självklar sommardestination för barnfamiljer i norra Europa, kommenterar Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts.?

Precis som tidigare kommer gäster att kunna köpa paket med boende och sommarlandsentré. Det kommer att gå både genom Skara Sommarlands och First Camps hemsida.

Läs mer om Skara Sommarlands camping

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.