Nyheter Husvagn.se

Elmia Husvagn Husbil flyttas till 2022

Husvagn.se 2021-06-07

Elmia Husvagn Husbil är Nordens största husvagns- och husbilsmässa, men på grund av coronapandemin väljer arrangörerna att flytta fram mässan till september 2022. Även förra årets mässa ställdes in av samma anledning.

Elmia Husvagn Husbil, mässa.

På grund av de rådande restriktionerna kring covid-19-pandemin kommer den årliga mässan för husbil och husvagn inte att kunna genomföras som tidigare planerat. Beslutet att flytta fram Elmia Husvagn Husbil har fattats efter noga övervägande och i dialog med Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) och Caravan Club of Sweden. Arbetet med att planera mässan för 2022 är redan i full gång och den kommer att gå av stapeln 7-11 september 2022.

– Förutsättningarna för att planera och förbereda möten, mässor och event är fortsatt oklara och utmanande. Genomförandet av stora mässor kräver lång framförhållning, vilket tyvärr inte ger oss några andra alternativ än att inte genomföra en mässa i början av september. Förhoppningsvis är detta nu den sista mässan vi tvingas flytta, säger Lotta Frenssen, vd Elmia AB, i ett pressmeddelande.

– Elmia Husvagn Husbil är betydelsefull som en branschföreteelse och är en möjlighet att möta besökare och nya kundgrupper, säger Lars-Erik Hörmander, ordförande HRF, i ett pressmeddelande. En mässa som fokuserar på det mobila livet, dess produkter, nyheter och upplevelserna kring detta är viktigt. Vi ser fram emot mässan 2022.

I anslutning till mässan finns en mässcamping som vanligtvis samlar över 7 500 campinggäster. Caravan Club of Sweden ansvarar för skötsel av camping och parkering under mässdagarna.

– Naturligtvis måste vi följa myndigheternas restriktioner och tillsammans med Elmia kommer vi nu att ta nya tag inför mässan 2022, säger Roger Hansson, ordförande Caravan Club of Sweden, i ett pressmeddelande.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.