Nyheter Husvagn.se

6 ekonomiska tips för den nya camparen!

Husvagn.se 2020-01-13

Att campa är allt som oftast en semesterform som innebär att du kan spara in på en hel del kostnader. Om du inte åker på de riktiga nitarna det vill säga. Så, för att garantera att du faktiskt inte bränner så mycket pengar på campingsemestern kan du följa de här tipsen!

Planera och välj rätt tid

Har du möjlighet så åk lite innan eller lite efter högsäsongen. Vädret är detsamma men priserna är ofta mycket lägre än när alla andra har semester. Om du inte har möjlighet att åka utanför högsäsongen så rekommenderar vi att boka din ställplats eller campingtomt i god tid. Inte nog med att detta är en ekonomisk fråga - det är mindre folk och lite lugnare på campingen och ställena runt om kring.


Rabatter

Ta vara på rabatter. Är du en van campare har du säkert ett campingkort - till dessa finns alltid massor av rabatter, exempelvis på bensinstationer, restauranger kring motorvägen eller liknande.


Hemlagat är bäst

Semester betyder ju att man ska unna sig och slappna av. Så självfallet ska man gå ut på restaurang och njuta emellanåt. Men ha som vana att i alla fall äta ett eller två mål i husvagnen eller husbilen, hemlagat är ju egentligen godast… och för att inte tala om grillat om du semestrar på sommaren.


Spara lite pengar innan du åker

Om du inte känner för att tänka efter när du har semester så kanske du kan spara ihop lite innan du åker iväg. Kanske bara någon hundralapp i månaden, det räcker gott och väl för att kunna luta sig tillbaka och inte behöva tänka över varje restauranglunch, biljett till minigolf eller om man kanske till och med vill uppgradera sin tomt.


Campingplatser

De mest populära campingplatserna är oftast de som kostar lite mer. Bara för att de är populära betyder det inte att det är de bästa och finaste. Ta dig lite tid innan du åker att göra research - campingar som kostar mindre har med största sannolikhet massa fint att erbjuda.


Avbokningar

En campingplats är som ett hotellrum eller annan liknande bokning, får du förhinder och inte kan dyka upp behöver du informera campingen om detta. Det är inte alls kul att få betala för något som inte nyttjas. Olika campingar har så klart olika avbokningsregler. Vårt tips är att kolla upp detta innan avfärd i förebyggande syfte. 

Fler nyheter