Nyheter Husvagn.se

Campingar nära golfbanor

Husvagn.se 2021-12-15

Vill du kombinera din golfsemester med camping? Då ska du boka en campingplats nära en av Sveriges populäraste golfbanor! Se våra bästa tips på campingar nära golfbanor.

Campingar nära golfbanor.

Är du en av många som spenderar din sommarsemester med att testa olika golfbanor? Vill du ta husvagnen på golfsemestern finns det många trevliga campingar som ligger nära Sveriges populäraste golfbanor. Vi har sammanställt en lista på populära campingar som ligger på behagligt avstånd från populära golfbanor. Åk på en golfweekend eller gör en turné och testa flera på en och samma semester! Ta husvagnen, husbilen eller boka in dig i en mysig stuga.

1. Camping nära Visby Golfklubb

Visby Strandby är en camping i Visby på Gotland med närhet till Visby Golfklubb. Campingen ligger några hundra meter norr om ringmuren och cirka 30 minuter med bil från golfklubben. De erbjuder 100 campingplatser, alla med elektricitet och fin havsutsikt. Det går också att hyra stuga, tälta i tältbyn eller testa på glamping.

Visby Golfklubb ligger med vackra vyer över Östersjön och har en klurig, vild och dramatisk 18-hålsbana som ingen golffantast vill gå miste om. Banan var spelklar 1958/2008 och den beskrivs av golfklubben själva som ett mästerverk vid havet.

2. Camping nära Bro Hof Slott Golfklubb

Bro Hof Slott Golfklubb
Här är ett av Bro Hof Slott Golfklubb vackra golfhål. Foto: Anders D. 

Rösjöbaden Camping & Stugby ligger dryga halvtimmen från Bro Hof Slott Golfklubb och Stadium Course. Det är en fyrstjärnig camping som ligger nära Stockholm men ändå i ett naturskönt område med Rösjön som närmsta granne. Campingen har 135 campingplatser, alla med tillgång till elektricitet. Här bor du med egen husvagn eller husbil och det går också att hyra en modern och fullt utrustad stuga.

The Stadium Course är en av två golfbanor på Bro Hof Slott belägen vid Mälarens strand och erbjuder en golfupplevelse i särklass. Det är en utmanande lakeside-bana med breda fairways, stora välplanerade bunkrar och mycket vatten. Du kan spela banan från fem olika tee. Golfbanan var spelklar 2007.

3. Camping nära Kristianstads Golfklubb

First Camp Åhus-Kristianstad är en camping som ligger fem kilometer från Kristianstads Golfklubb. Campingen ligger på Skånes östkust nära vackra stränder, trolska skogar och lugna sjöar. Här finns dryga 500 campingplatser, alla med elektricitet.

Kristianstads Golfklubb är en anläggning med två högklassiga 18-hålsbanor där East Course är särskilt populär. Här blandas knotiga tallar med öppen mark och mager sandjord. Golfklubben har dessutom Sveriges längsta golfsäsong. Golfbanan var spelklar 1969/2017. 

4. Camping nära Ullna Golf & Country Club

Askrike Camping ligger i Vaxholm, cirka 20 minuter med bil från Ullna Golfklubb. Det är en naturnära camping belägen intill Askrikefjärden inte långt ifrån Bogesunds Slott, Vaxholm och Stockholms Stad. Campingen drivs av medlemmarna och är främst anpassad för husvagnsgäster.

Ullna Golfklubb ligger vid Ullnasjöns norra strand i Åkersberga norr om Stockholm och är en av Sveriges vackraste och bästa golfbanor. 18-hålsbanan är skapad av Sven Tumba och Jack Nicklaus och har både utmanat och roat både proffs och amatörer sedan 1980-talet. Golfbanan blev spelklar 1986/2013.

5. Camping nära Falsterbo Golfklubb

Falsterbo Camping Resort ligger bara några hundra meter från den vita stranden och fyra kilometer från Falsterbo Golfklubb. Det är en omtyckt camping med aktiviteter för alla åldrar. Här bor du på en av de 354 campingplatserna eller i stuga som har plats för upp till sex personer.

Falsterbo GK är Skånes äldsta golfklubb och den tredje äldsta i Sverige. Klubben startade redan 1909 och 18-hålsbanan öppnade 1930. Det är en klassisk linksbana av hög kvalitet med böljande landskap och vinden som huvudkaraktär. Markens konturer och hårdhet definierar spelupplevelsen.

6. Camping nära Halmstad Golfklubb

First Camp Tylösand-Halmstad ligger fem minuter med bil från Halmstad Golfklubb och är den camping som ligger närmast. På den här fyrstjärniga campingen kan du bada på den fyra kilometer långa sandstranden och det finns aktiviteter för hela familjen. Det finns 418 campingplatser med elektricitet och du bor i husbil, husvagn och tält eller moderna stugor.

Anrika Halmstad Golfklubb bildades 1930 och här finns två golfbanor, båda 18-hålsbanor. Norra banan blev spelklar 1938 och är deras mästerskapsbana och Södra banan är en dold pärla för många. Här testas både golfkunskaper och tålamod av vinden från havet. Till golfklubben hör också en av Sveriges bästa golfrestauranger och en av landets största on-course-butiker.

7. Camping nära Vallda Golf & Country Club

Rörviks Camping Onsala ligger på Onsalahalvön och är den camping som är närmast Vallda Golf & Country Club som ligger i Kungsbacka. Det är en familjeägd camping som gränsar till naturreservatet Svängehallar, med 33 campingplatser. Här är det till störst del permanenta sommargäster, men det finns även möjlighet att boka tillfällig plats.

Vallda Golf & Country Club har en karakteristisk hedbana och en av Sveriges mest omtyckta golfbanor. Själva beskriver de golfklubben som en bit av Skottland då Martin Hawtree inspirerades av 1920-talets engelska golfbanor när han skapade banan. Mästerskapsbanan stod spelklar 2009 och har torra och hårda spelytor och ligger i en vacker omgivning. Även klubbens restaurang är mycket uppskattad.

8. Camping nära Österåkers Golfklubb

Eriksö Stugby och Camping ligger i Vaxholm, 20-30 minuter med bil från Österåkers Golfklubb. Campingområdet har plats för 102 husvagnar och husbilar, alla försedda med el. Den ligger belägen i anslutning till grönområden med fina promenadstråk. Du har även möjlighet att tälta eller bo i en av anläggningens stugor.

Österåkers Golfklubb har två 18-hålsbanor där den nyare Öster by Stenson öppnade 2019. Det är adrenalinfylld stadiumgolf där alla får möjlighet att prestera efter förmåga. Golfbanan Västerled är en mästerskapsbana som öppnade 1988 och som 2016 genomgick en renovering av samtliga bunkrar på banan.

9. Camping nära PGA Sweden National

First Camp Sibbarp-Malmö ligger cirka 30 minuter från golfklubben PGA Sweden National. Campingen har vacker utsikt över Öresundsbron och här kan du kombinera citysemestern med avkoppling vid stranden. Det finns nästan 400 campingplatser med elektricitet för husvagn och husbil men också möjlighet att hyra stuga.

PGA Sweden National är en golfklubb med flera populära golfbanor. Links Course är en modern links-bana med tydliga drag från de bästa golfbanorna från de brittiska öarna. Här finns hårda fairways, ondulerade greener och djupa mindre bunkrar. Lakes Course är en utmanande och mer balanserad bana och Academy Course är en korthålsbana med nio hål.

10. Camping nära Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäckstrand Camping & Stugby ligger drygt tre kilometer från Barsebäck Golf & Country Club, mellan Malmö, Lund och Helsingborg. Campingen ligger med bästa strandläge med havet och strandbrygga som närmaste granne. Det är en trivsam familjecamping med campingtomter, ställplatser och stugor.

Barsebäck Golf & Country Club räknas som en av Europas vackraste och bästa golfanläggningar. De har två 18-hålsbanor där Pine Course bjuder på vacker natur bland tallar och vattenhinder i skånsk natur. På banan Ocean Course vandrar du bland kopparfärgade tallstammar och vackra parkhål med havet ständigt närvarande.

11. Camping nära Vasatorps Golfklubb

First Camp Råå Vallar-Helsingborg ligger 15 minuters bilväg från Vasatorps Golfklubb. Det är en camping som ligger vackert vid Öresund med fin utsikt över Ven och Danmark. Här finns 350 campingplatser, alla med elektricitet.

Vasatorps Golfklubb har två 18-hålsbanor och du har även tillgång till en unik 12-hålsbana och en 9-hålsbana. Tournament Course är en 18-hålsbana av linkskaraktär med ondulerade greener och avrinningsytor. Den har en modern hed- och parkkaraktär som ibland landar i ren stadiumgolf.

12. Camping nära Ljunghusens Golfklubb

Falsterbo Camping Resort ligger bara några hundra meter från den vita stranden och tio minuter med bil från Ljunghusens Golfklubb. Det är en omtyckt camping med aktiviteter för alla åldrar. Här bor du på en av de 354 campingplatserna eller i stuga som har plats för upp till sex personer.

Ljunghusens Golfklubb hittar du på en smal remsa mellan hav och land. Klubben grundades 1932 och snart i ett sekel har de skapat, byggt om och hittat rätt. Golfklubben har tre niohålsbanor där 1-18 används som huvudbana.

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.