Nyheter Husvagn.se

Campingplatser med barnpool – roligt och säkert på samma gång!

Husvagn.se 2018-07-10

Som campingbesökare ställer man vitt skilda krav på sin campingplats – alla letar ju faktiskt inte efter samma sak. Medan äldre ofta söker lugn och ro letar barnfamiljer efter aktiviteter, sevärdheter och – såklart – pooler. Men det är inte alla campingplatser som har pool, och ännu färre som har barnpool. Här guidar vi dig till några trevliga campingplatser som alla erbjuder pool anpassad för ditt eller dina barn!

När det är dags att välja campingplats kan det vara värt att kolla upp om området har barnpool. Du får då en rolig aktivitet som uppskattas av barn i alla åldrar – och dessutom är anpassad för att vara säker för de yngre. En av de svenska campingar som erbjuder barnpool är Kronocamping Saxnäs/Öland camping & stugby. Området manar både till avkoppling och vila som till roliga aktiviteter och upptäcktsresor. Saxnäs har drygt 530 campingtomter för husvagn, husbil och tält samt 40 stugor och villavagnar i olika storlek. Campingområdet erbjuder också tempererade soluppvärmda pooler – vilket gör att du kan bada i dem oavsett vilket väder den svenska sommaren bjuder på. Poolområdet är 2500 m² och omfattar två pooler, en 25-metersbassäng och givetvis en barnpool. Dessutom finns en poolbar i entrébyggnaden.

Strömsunds Camping ligger bredvid E45 och bara en kilometer utanför Strömsund. Här bor du vackert bredvid Ströms Vattudal och i ett område som räknas som Sveriges björnrikaste. Campingen har gratis tempererat bad i tre bassänger – vilket gör att du och din familj alltid har möjlighet att ta ett svalkande, eller uppiggande, dopp. Barnpoolen är perfekt för de yngre och gör att du som förälder kan koppla av och njuta av din semester.

I Värmland ligger Årjäng Camping & Stugor Sommarvik – en femstjärnig camping med mycket att se och göra. Sommarvik, som campingen kallas, förgyller din och din familjs lediga tid. Poolområdet på campingen är en av sakerna som uppskattas allra mest, men det finns också Kids Club och andra ledarledda aktiviteter. Här finns också roliga lekplatser och barnvänlig sandstrand med vattenattraktioner, bastu med egen brygga och relaxavdelning med jacuzzi, turkisk ångbastu och hot tub.

Apelviken ligger precis vid havet och är Hallands enda femstjärniga camping. Campingen passar bra för den som söker både närhet till strand- och badliv men också som vill ha aktiviteter och puls. Gekås och Liseberg ligger exempelvis mindre än en timme bort. Campingen har också en stor uppvärmd pool utan kostnad för incheckade gäster. Poolparty och vattengympa passar de lite äldre, medan barnen kan plaska runt och leka i den anpassade barnpoolen. 

Fler nyheter