Nyheter Husvagn.se

Camping i Holland - litet land med stort campingutbud

Husvagn.se 2018-05-22

Holland är ett land med många dedikerade campingentusiaster och en härlig och trevlig campingmiljö. Oavsett om man vill njuta av stillheten i naturen eller uppleva några av Europas mest fascinerade storstäder – Nederländerna är ett spännande land med en blandning av kultur och sevärdheter. Här tipsar vi om 4 trivsamma campingplatser i härliga Nederländerna.

Med undantag för mindre stadsstater är Nederländerna världens mest tätbefolkade land. På grund av detta har man expanderat ut i havet och fått några av de bördigaste lerjordar man kan tänka sig – landet är exempelvis vida berömt för sina färgglada tulpaner. Nederländerna är också platt och cykelvänligt. Via sadeln är det smidigt att upptäcka såväl större städer som Amsterdam och Rotterdam som mindre historiska städer som Delft, Haag och Groningen. Att campa i Nederländerna är både vackert och smidigt – att köra genom Danmark och Tyskland går både relativt snabbt och är enkelt.

Camping Duinrell – äventyr i vackra omgivningar

Den holländska kusten är lång och här finns flera fina städer, stränder och campingar. Camping Duinrell är en camping där du upplever många äventyr i vackra omgivningar. På campingen har du moderna faciliteter och roliga aktiviteter för dina barn. Duinrell ligger utanför Haag och ger dig allt du kan önska för en riktig badsemester. Ett stort vattenland, både på och utanför campingplatsen, gör platsen till ett paradis för hela familjen. Campingen ligger bara 4 kilometer från stranden i Wassenaar – ta chansen att bada i Nordsjön! På campingen kan du också hyra cykel och ge dig ut och upptäcka den härliga naturen som omger dig – här finns allt från skog och tulpanfält till charmiga städer i din närhet.

Vackert och avslappnande på Camping De Krim

På ön Texel, bland vaggande vågor och öppna landskap, ligger Camping De Krim. Texel är den största och västligaste ön i ö-kedjan kallad ”de frisiska öarna” som ligger utmed kusten av Nederländerna, Tyskland och Danmark. Ön är både vacker och avslappnande. Här finns också mycket lantbruk och boskapsskötsel – fårrasen Tesselaar är känd för sin goda ost och sin fina ull. Camping på den holländska kusten garanterar en allsidig semester med upplevelser och aktiviteter för hela familjen i en härlig omgivning. Till De Krim tar man sig med moderna båtar som avgår en gång i halvtimmen. Campingplatsen erbjuder ett paradis i form av inom- och utomhuspool med vattenrutschkanor, vågbassäng, bastu och lekplatser.

De Leistert – komfortabelt och underhållande

I sydöstra Nederländerna ligger nöjesparken och campingen De Leistert. Pooler, bowlingbanor och aktiviteter underhåller både dig och din familj. I den närliggande sjön kan ni bada och ha trevligt. Att ta sig till De Leistert är lätt eftersom det ligger i triangeln av vägarna A2, A73 och A67. I den stora parken jobbar vänlig och serviceinriktad personal som hjälper dig från att du kommer tills att du lämnar. Campingens subtropiska inomhuspool är ett populärt val för såväl barn som vuxen. Destinationen lämpar sig därför utmärkt för dig med familj som söker en camping med hög komfort och mycket att göra.

Camping Janse

På den vackra halvön Walcheren, precis vid havet och stranden, ligger vackra Camping Janse. Här bor du i fantastisk omgivning med Nordsjön som din närmsta granne. Campingplatserna är stora och väl omskötta – på 95 m2 och med välklippt gräs bor du riktigt komfortabelt och skönt. Platsen är väldigt avkopplande och vacker. Samtidigt är den också omtyckt av barnfamiljer då den har såväl aktiviteter, djurhörna som fina lekplatser. Cykla, promenera eller åk inlines och upptäck den grönskande omgivningen. 

Fler nyheter