Nyheter Husvagn.se

Campaction firar rekordökning på bokningar och nytt kapital

Husvagn.se 2023-06-28

Bokningssidan Campcation firar rekordökning i antalet bokningar och får ytterligare stöd från befintliga investerare. Deras ambition är att göra marknaden mer digital för att möta den ökande efterfrågan från en yngre generation.

CampcationCampcation är Nordens ledande bokningssida för camping, glamping och ställplatser. Nu firar de rekordökning i bokningar och nya investeringar. 

När reseindustrin står inför utmaningar som flygskam, hög inflation och svag svensk krona lyser campingbranschen starkt. Med Campcation i förarsätet har campingindustrin visat sig vara ett attraktivt semesteralternativ. Under 2022 hade de en stark tillväxt och 2023 ser också lovande ut. Nu firar bolaget en rekordökning i antalet bokningar med en tillväxt på 600 procent. De får dessutom ytterligare stöd från befintliga investerare, inklusive marknadsplatsexperten Erik Segerborg, som tar bolaget in ytterligare 11 MSEK i en runda ledd av BackingMinds.

– Mot bakgrund av dessa utmaningar har vi sett en stadigt växande efterfrågan från både resenärer och campingägare, säger Johanna Raga Waronen, VD för Campcation.

Hon fortsätter:

– Det är tydligt att camping som semesterform är mer än en trend – det är en livsstil.

Det som utmärker Campcation är deras unika värdeerbjudande med bokningssystem, bokningssida och starka samarbetspartners. Campcation är Nordens ledande bokningssida för camping, glamping och ställplatser med över 850 direkt bokningsbara anläggningar. De har höga förväntningar på sommarens bokningar över Norden.

Tack vare den senaste investeringsrundan kan Campcation stärka företagets internationella närvaro. Här är Camcation tillsammans med investerarna BackingMinds. 

Den senaste investeringsrundan, ledd av BackingMinds, gör det möjligt att ge en vidareutveckling av produkten för campingresenärer och stärker företagets internationella närvaro.

– Vi är oerhört tacksamma för det starka stöd vi fått från våra investerare, säger Raga Waronen. Vi är mer än redo att fortsätta leverera värde till både campare och campingägare över hela Norden.

Även BackingMinds är nöjda över samarbetet.

– Vi är väldigt glada över att få stötta Campcation i deras omställning av en av våra mest folkliga branscher. Genom att underlätta för utomhusvistelser närmare hemmet gör Campcation turismen mer hållbar och möter därmed även behoven hos den nya generationen resenärer – de som är hungriga efter att skapa unika upplevelser och minnen, men inte på bekostnad av planeten eller sin privatekonomi, säger Sara Wimmercranz, grundande partner på BackingMinds.

Populära anläggningar hos Campcation

Norra Sverige:

- Frevisören Camping & Resort / Nordic Lapland

- Kalix Camping

- Norrfällsvikens Camping

Mellansverige:

- Tivedsbadets camping

- Norbergs Camping

Södra Sverige:

- Tredenborgs Camping

- Östanå camping

- Almöns Bad & Camping

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.