Nyheter Husvagn.se

Byske Havsbad – barnfamiljens paradis

Husvagn.se 2018-05-31

Skellefteå är en ung stad i en gammal bygd med mycket att se och göra. Staden är belägen cirka 15 kilometer uppströms från Bottenviken och Skelleftehamn, där E4:an möter Skellefteälven. En bit norr om staden ligger också Byske Havsbad – ett riktigt paradis för barnfamiljen och norrlandskustens mest kompletta camping!

Sverige är ett land med många riktigt bra familjecampingar. En av dessa ligger drygt 25 minuter norr om Skellefteå i Västerbotten och heter Byske Havsbad. Det inbjudande havsbadets sandstränder, det stora utbudet av aktiviteter, havsrestaurangen Lanternan och den trevliga atmosfären – det är inte konstigt att campingen ofta kallas barnfamiljens paradis. Låt oss guida dig till campingen – hur många campingplatser finns det och vilka aktiviteter finns egentligen på området?

Femstjärnig semesterpärla längs kusten

Byske Havsbad är en femstjärnig semesterpärla som ligger längs den norrländska kusten. Anläggningen är omgiven av en lång, vacker och populär sandstrand på ena sidan och en rofylld skog med vandringsleder på andra sidan. Med personlig service sätts du som gäst i centrum – oavsett vad du behöver hjälp med. Campingen har 20 husbilsplatser, 450 husvagnsplatser och en stor mängd moderna faciliteter. Handikappanpassning, WiFi, elplatser, pool och restaurang finns på området och gör din semester både bra och minnesvärd. Området för husvagn och husbil är gräsbelagt och indelat i kvarter med asfalterade tillfartsvägar. Förutom el finns det även platser med vatten och avlopp.

Fiske, BMX och äventyrsgolf – Byske har något för alla

Den norrländska kusten är otroligt vacker och att utforska naturen är ett måste när du besöker Byske Havsbad. Fiska lax i Byskeälven, flyg över hoppen i BMX-banan eller utmana vandra i äventyrsgolf med banor som speglar Byske. För de minsta finns dessutom en trivsam och spännande lekplats. På Byske är det enkelt att koppla av – oavsett om du gör det på badstranden, vid poolen eller med någon av alla aktiviteter. På stranden finns också uthyrning av cyklar och trampbåtar, vilket gör att du enkelt kan utforska närområdet. Restaurang Lanternan är vackert belägen vid stranden på Byske Havsbad och samlar såväl campinggäster som ortsbor. Restaurangen erbjuder middagsbuffé, after beach, livemusik, danskvällar och nattklubb och är en pulserande punkt på campingen.

Guldstaden Skellefteå

Staden kallas ibland ”guldstaden” – mycket tack vare det berömda Skelleftefältet som är ett av världens mineralrikaste. Staden ligger nära Byske Havsbad och när du tröttnat på sol, bad och campinglivet har Skellefteå mycket att erbjuda. Stadskärnan är full med charmiga och små butiker och gallerior. Vintergatan Galleria ligger exempelvis ovanför stadsparken och har ett trevligt utbud av affärer och fik. Kultur- och friluftsområdet Nordanå är en historisk plats där det berättas om platsens betydelse för bygdens liv ända sedan medeltiden. Skellefteå är också en bra idrottsstad och har skördat stora framgångar inom exempelvis ishockey, skidor och kampsport.

Vill du hitta din favoritcamping? Använd vår tjänst över campingar i Sverige! 

Fler nyheter