Nyheter Husvagn.se

Bästa kläderna för campinglivet 2023

Husvagn.se 2023-08-08

BETALT SAMARBETE MED SPORTSHOPEN

När du ska ut och campa kan det vara en fördel att ha med sig kläder för en mer aktiv semester. Hos Sportshopen hittar du vandringskläder och friluftskläder av hög kvalitet från bland annat deras egna varumärke Swedemount. Här tipsar vi om de bästa kläderna för campinglivet.

Sportshopen-kläder - tips på campingkläder. Packa husvagnen med rätt utrustning så kommer du att få en riktigt trevlig campingsemester. En av de viktigaste sakerna att fundera kring är vilka kläder du ska packa. Sverige lockar med många fina vandringsleder, vackra naturreservat, intensiva vattenfall och djupa skog. Planerar du för en aktiv semester i skog och natur ska du välja friluftskläder.

Fördelar med vandringskläder och friluftskläder

Vandringskläder och friluftskläder är mer slitstarka och anpassade för till exempel vandring och andra utomhusaktiviteter. De är ofta vattentäta eller vattenavvisande och kan användas i alla väder. Gör du en mer intensiv aktivitet är ventilationen bra, överskottsvärmen transporteras ut och materialet är ofta snabbtorkande. Plaggen har dessutom ofta många fickor och andra smarta lösningar och funktioner som passar när du är ute i naturen.

Olika typer av campingkläder

Här är några tips på kläder och annan utrustning du kan packa när du ska campa.

Friluftsbyxor och shorts

Friluftsbyxor och vandringsbyxor är anpassade för ett aktivt liv utomhus. De är ofta vattentäta eller vattentåliga, välventilerade och kommer med många fickor och andra praktiska funktioner. Många har stretchpaneler som ökar rörligheten. Vill du ha något svalare – välj friluftshorts! En del friluftsbyxor har till exempel avtagbara ben.

Skaljacka

En skaljacka är ett bra val av jacka när du ska spendera mycket tid i skog och natur. Den har ofta en hög vattenpelare, är slitstark och kommer med huva och många fickor.

Fleecetröja och piletröja

En fleecetröja är ett bra val av tröja oavsett årstid. Den håller dig varm och kan användas istället för en jacka eller som mellanlager. Även piletröjan är ett bra val när du ska leva friluftsliv.

Vandringsryggsäck

En vandringsryggsäck är stor och anpassad för vandring och friluftsliv. Med många fack och ett vattentätt material är det lätt att packa och få med sig allt du behöver ut i naturen.

Vandringsskor

Ska du gå långt behöver du tänka på vad du har på fötterna. Ett par vandringsskor skyddar mot vassa saker som stenar och grenar, ger ett bra grepp oavsett underlag och är bekväma att gå på när underlaget är ojämnt.

Sportshopen – Nordens största sportbutik

Sportshopen är Nordens största sportbutik och deras sortiment består av 55 000 artiklar med fokus på vandringskläder, löpning, skidkläder, skidutrustning, fiske, cykling, inomhusträning och fotboll. Det finns produkter för dam, herr och junior. Handla online eller i någon av deras 15 butiker.

Tips på campingkläder från Sportshopen

Här får du tips på campingkläder från Sportshopen.

Kläder för herr – stil 1

- Himalaya Shell Jacket Black / Charcoal
Skaljacka i stilren design, perfekt komfort och vind- och vattentät. Justerbar huva och två fickor på framsidan med innerficka.

- Trondheim Stretch Full Zip Hood Black / Charcoal
Luvtröja med hellång dragkedja, normal passform, borstad insida med microfleece tillverkad i ett stretchigt material.

- Lofoten Stretch pants Black / Khaki
Vandringsbyxor med tight passform och snygg design i slitstark STX™ Stretch. Vind- och vattenavvisande, bra andningsförmåga och fickor.

- Ultra Light Piké Black
Pikétröja med normal passform i ett luftigt, stretchigt material med snabbtorkande egenskaper. Korta ärmar, klassisk krage och tryckknappsstängning upptill.

Trondheim Stretch Full Zip Hood BlackHär testar redaktionen tröjan Trondheim Stretch Full Zip Hood Black och byxorna Lofoten Stretch pants Black / Khaki. 

Kläder för herr – stil 2

- Lofoten Stretch Shorts olive / Black
Outdoorshorts med stretching midja, bälteshällor och bekväm passform. Fyra fickor med dragkedja och dragkedjor på fickorna.

- Trondheim Lyocell Tee Long sleeve Black / Charcoal
Långärmad träningströja med normal passform och stretchigt snabbtorkande material. Rund halsringning och logotryck på bröstet.

- Lofoten Hybrid Jacket Olive melange
Hybridjacka som delvis är vadderad och vind- och vattenavvisande. God andningsförmåga, insida i microfleece och fickor med dragkedja.

- Lofoten Trail skor – ej vattentät black/white
Slitstarka vandringsskor med god stötdämpning och hög stabilitet. Förstärkning framtill och vid hälen, god andningsförmåga och bra grepp.

- Nordkap Trucker Cap
Truckerkeps med klassisk design med böjd skärm och baksida i mesh. Normal passform.

På bilden ser du shortsen Lofoten Stretch Shorts olive / Black och Lofoten Trail skor. 

Här testar redaktionen Trondheim Lyocell Tee Long sleeve som är tillverkad i ett snabbtorkande material. 

Här bär vi en Lofoten Hybrid Jacket Olive melange och på huvudet - Nordkap Trucker Cap. 

Kläder för dam – stil 1

- Trondheim Trekking Tights W Black / Sand
Bekväma och funktionella vandringstights med figurnära passform och hög midja. Vind- och vattenavvisande, god andningsförmåga och flera fickor.

- Wool Tee dusty rose mélange
Bekväm och stilren t-shirt med normal passform, klassisk design och logotryck på bröstet. Den har hög komfort och korta ärmar.

- Gym Zip Hood – Black
Luvtröja med fullzip med fukttransporterande förmåga, snabbtorkande och god andningsförmåga. Stretch, luva, två sidofickor och tumhål i ärmsluten.

- Nordkap Pile Black / Black
Pilejacka med mjukt material på insidan och utsidan, hög krage, knäppning med tryckknappar, armbågsskydd och känguruficka.

- Lofoten trail skor vattentät Black/ Black
Vattentäta vandringsskor med god stötdämpning, hög stabilitet, god andningsförmåga och förstärkningar vid tå och häl. Sulan är slitstark och har ett bra grepp.

Här bär vår kvinnliga modell Trondheim Trekking Tights W Black / Sand, ulltröjan Wool Tee dusty rose mélange och Gym Zip Hood – Black. 

Nordkap Pile Black / BlackPå bilden ser du den mjuka piléjackan Nordkap Pile Black / Black. 

Lofoten trail skor vattentät Black/ BlackRedaktionen testar de vattentäta skorna Lofoten trail skor. 

Kläder för dam – stil 2

- Lofoten skirt Dusty Rose
En trekkingkjol i slitstarkt, hållbart och vattenavvisande material. Förstärkt över de mest utsatta områdena, partier i stretch, elastisk midja och fyra fickor. Invändigt finns ett par shorts.

- Ultra light sleeveless piké – Black
Pikétröja i ärmlös sval modell tillverkad i ett lätt och luftigt stretchmaterial med snabbtorkande egenskaper. Klassisk krage med tryckknappsstängning.

Trondheim Trekking Tights W Black / SandPå bilden ser du kjolen Lofoten skirt Dusty Rose och toppen Ultra light sleeveless piké – Black. 

Sportshopens olika kollektioner från Swedemount

Sportshopens egna varumärke Swedemount producerar funktionella kläder, friluftskläder och ryggsäckar anpassade för dig som vill ha ett aktivt liv. Du kan välja mellan flera olika kollektioner:

Swedemount Lofoten

En kollektion med fokus på rörlighet och funktionalitet. Kläderna är förstärkta på särskilt utsatta områden och passar aktiva friluftsentusiaster under vår och sommar.

Se alla kläder från Swedemount Lofoten

Swedemount Nordkap

En kollektion i tåligt SWX™-vaxbehandlat tyg som är slitstarkt och skyddar mot UV-strålning och mygg. Plaggen är vind- och vattenavvisande. Utvalda delar har stretchpaneler vilket ger en hög rörlighet.

Se alla kläder från Swedemount Nordkap

Swedemount Himalaya

En kollektion med kläder av högsta kvalitet som tagits fram med erfarenheter från flera expeditioner till Mount Everest. Den optimala designen och materialen har tagits fram tillsammans med bergsguider och sherpas i Tibet.

Se alla kläder från Swedemount Himalaya

Swedemount Glittertind

En kollektion som erbjuder maximal komfort oavsett aktivitet. Kläderna är vattenavvisande, snabbtorkande och har en god andningsförmåga.

Se alla kläder från Swedemount Glittertind

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.