Nyheter Husvagn.se

Barsebäck camping blir osäkert för långliggare

Husvagn.se 2019-02-04

Framtiden för långliggarna vid Barsebäcks camping tycks bli oviss. Kommunen har nya planer och länsstyrelsen sätter käppar i hjulen...

Nyligen rapporterade Skånska Dagbladet om att långliggarna vid Barsebäcks campings framtid där är osäker. I väldigt många år har nämligen husvagnsägare kunnat bosätta sig på Barsebäcks camping under hela sommarsäsongen men nu är den tiden potentiellt över. Till att börja med kommer de inte att få sina ordinarie platser i sommar och kanske inte ens få ligga där under hela säsongen.


  • Det står skrivet i vattnet. Långliggare genererar mycket pengar i början av säsongen. Sedan gör de inte av med så mycket på restaurang och butik. Vi ska kartlägga konsumtionen mer.

I kommunens planer ingick en parkering för badgäster norr om campingen, men nyligen satte länsstyrelsen käppar i hjulet för den saken. De anser att parkeringen kommer att störa det närliggande naturlivet för mycket. Kommunen har i sin tur överklagat beslutet men svaret kommer att dröja och de tvingas därför sätta igång med ombyggnationen fast i mindre skala.


  • Det kan ta flera år. Vi vet att länsstyrelsen ofta får förlängd svarstid. Vi får planera för att det inte blir en parkering, säger Mats Rosén.


Istället kommer byggandet av nya stugor att prioriteras och det arbetet betyder dessvärre att de långliggare som brukade bosätta sig på campingen inte kommer att få sina ordinarie platser inför 2019 och det är ännu osäkert om de kommer att kunna bosätta sig där under hela säsongen...

Fler nyheter