Nyheter Husvagn.se

Barnsemester på Öland – campa nära populära aktiviteter

Husvagn.se 2020-03-08

Vill du solsäkra sommaren men samtidigt stanna i Sverige brukar Öland vara ett säkert kort. Förra sommaren hade man 632 timmar sol i vissa områden. På Öland finns många populära stränder, för den som vill ta del av några av de där soltimmarna. Familjevänliga campingplatser finns det också gott om. Och när ni tröttnat på sol och bad finns massor av roliga saker att hitta på. Här kikar vi närmre på sånt som passar när du har med dig barn på semestern.

Lådbilslandet
Löttorp, norra Öland.

Låt barnen köra bil på riktigt. Riktiga bilar i en riktig stad, med hus, korsningar och rondeller. Fast allt är i barnstorlek. Välj mellan en mängd lådbilsfordon. Till och med motorerna är på riktigt. Här gör vuxna bäst nytta som åskådare, enligt skyltarna! 
Eller fly bruset i miniatyrstaden för lugnet på miniatyrlandet. I Jordbrukslandet kör du traktor och andra jordbruksmaskiner.

Campa familjevänligt i närheten:

Sonjas camping & stugor
Sandbybadets camping
Löttorps camping


Barnens slott
Borgholms slottsruin.

Beläget precis utanför Borgholm ligger Borgholm slott, ett av Ölands mest besökta turistmål. Det finns guidade turer för barn och familjer. Barnen kan lära sig skjuta pilbåge eller rida på slottshästen. Barn mellan fyra och 12 kan gå riddarskola. För en avgift på 50 kronor får barnen lära sig allt om vad en riddare gör och själva dubbas till riddare av Borgholms slott.

Campa familjevänligt i närheten:

Kapelludden Camping & stugor
Köpingbaden

Mellböda gård
Löttorp, norra Öland

På den här familjegården finns massor av skoj för barnen. Som barnteater, ponnyridning och café. Men framförallt finns här fri lek och fantasi! Om det regnar kan man leka loss inne i lekladan.

Campa familjevänligt i närheten:

Böda riviera – Kyrketorps natur- och familjecamping
Böda hamns camping
Bödagårdens camping

Himmelsberga
Ölands Museum, Borgholm

Ett friluftsmuseum med dagliga aktiviteter för barn under sommarsäsongen.

Lek i lekstugan eller prova på olika hantverk. Nyckeljakt är en återkommande aktivitet. Här lever svenska lantrasdjur och varje dag kan man gå djurguidning.

Campa familjevänligt i närheten:

Ekerum camping
Eriksöre camping
Möllstorps camping

Ölands djur- & nöjespark
Färjestaden, nära Ölandsbron

Vinnare av årets turistmål och stora barnsemesterpriset 2019.

På ett sånt här ställe finns såklart saker att göra för hela familjen. Säg hej till djur som tigrar, lejon och schimpanser. Stor som liten får åka karusell på nöjesfältet och bada i vattenlandet.

Campa familjevänligt i närheten:

Saxnäs kronocamping
Haga Park camping och stugby

Fler nyheter