Nyheter Husvagn.se

Äkta naturupplevelser i södra Lappland

Husvagn.se 2018-04-05

Är du sugen på en campingsemester nära vildmarken? I södra Lappland, inte långt söder om polcirkeln, ligger Vilhelmina. Här finns mycket att se, göra och uppleva – allt i nära anslutning till en underbar och storslagen natur. Kolgårdens Stugby & Camping är en modern camping som erbjuder allt från avslappning till skräddarsydda fartfyllda aktiviteter.

Vilhelmina, med bara cirka 4000 invånare, ligger vid Volgsjön i södra Lappland. Trots dess litenhet finns det mycket att se, göra och uppleva i Vilhelmina – här blandas kultur och natur med spännande aktiviteter. Vilhelmina kyrkstad bjuder exempelvis in till en historisk resa i tiden. Här kan du köpa hantverk från orten eller besöka hembygdsmuseet. Den 1–8 juli i år har du chansen att besöka Nybyggarveckan i Vilhelmina. Då bjuds det på stadsvandringar, utställningar, konserter, lanthandel, föreläsningar, samisk kultur och mycket mer för såväl stora som små. Tack vare Vilhelminas geografiska läge är sommarnätterna varma och ljusa vilket skapar möjlighet till fantastiska naturupplevelser dygnet runt. Även på vintern lockar Vilhelmina mycket besökare då det snörika landskapet lyser upp midvinterns mörka timmar.

Natursköna aktiviteter i Vilhelmina

I nära anslutning till tätorten har du tillgång till enklare cykelleder, promenadstigar och vandringsleder. Här kan du promenera längs Volgsjön och stanna till vid Gubbseleforsen eller ta bilen till Sagatun och uppleva Blaikfjällets naturreservat. Gillar du att fiska är Vilhelmina ett utmärkt val. Redan runt tätorten finns flera strömmande vatten och sjöar som lämpar sig bra för fiske. I Volgsjön, direkt utanför samhället vid Kolgården, simmar den storvuxna öringen runt. Jakt, norrsken, skoteräventyr och vildmarkssafari – i Vilhelmina hittar du den aktivitet som passar dig!

Kolgården Stugby & Camping – genuint och äkta för hela familjen

Kolgårdens camping, 5 kilometer från Vilhelmina centrum, är öppet året runt. Den moderna campingen är strategiskt belägen vid E45an och samtliga campingplatser har vacker utsikt över Volgsjön. På Kolgården får du lugn och ro samtidigt som du får en mängd olika möjligheter att uppleva vildmark och natur. Campingen erbjuder boende i exklusiva stugor med TV och internet eller i husvagn/camping/tält på sina vackra campingplatser. Aktiviteter på campingen skräddarsys och anpassas till besökarnas önskemål – oavsett om du besöker Kolgården i större grupp, med familjen eller ensam finns här något att göra och uppleva. På området finns restaurang, konferensanläggning och en modern och fin servicebyggnad. Funderar du på att besöka Kolgården på midsommarafton? Ingen fara, campingen arrangerar givetvis ett storslaget högtidsfirande som lämpar sig för hela familjen.

Området för husvagnar/husbilar är gräsbelagt och ligger i direkt anslutning till och med bekvämt gångavstånd till den välutrustade servicebyggnaden. Campingplatserna har el med CEE-kontakt på 10A (2300W) och fri tillgång till trådlöst internet. 

Fler nyheter