Stödben med vev
Reimo universala stödben till husvagn

Ett rejält stödben med vev som håller din husvagn stabil även vid ojämnt underlag.

Produktegenskaper

 • Justerbart stödben
 • Maxbelastning på 500 kg
 • Passar både front och bakända

Produktöversikt

Reimos universala stödben till husvagn passar till flera husvagnsmodeller. De håller din husvagn stabil även på ojämna underlag och maxbelastningen är på 500 kilo. Stödbenen är justerbara med en längd mellan 290 mm och 490 mm. I paketet ingår två stödben och en handvev. Stödbenen går att använda både fram och bak.


Stödbock i aluminium
ProPlus stödben/pallbock set aluminium 4 st husvagn

Justerbara pallbockar som stabiliserar din husvagn på campingen.

Produktegenskaper

 • Justerbara pallbockar i aluminium
 • Maxbelastning på 900 kg/ben
 • Enkel användning

Produktöversikt

ProPlus stödben är en pallbock som stabiliserar din husvagn på campingen. Bockarnas höjd kan justeras och bli mellan 280 mm och 430 mm. Stödbenen är gjorda i högkvalitativ aluminium och maxbelastningen är 900 kilo per ben. I paketet ingår fyra pallbockar. Stödbenen passar även till släpvagn och husbil.


Hög maxvikt
Reimo stödben Jumbo aluminium set med 4 st

Rejäla stödbockar som klarar hög vikt och som enkelt stabiliserar din husvagn.

Produktegenskaper

 • Stödbock i aluminium
 • Hög maxvikt
 • Justerbar höjd

Produktöversikt

Reimo stödben är stödbockar i aluminium som klarar tunga belastningar. Varje stödben kan bära 2722 kilo. De har en justerbar höjd mellan 280 mm och 430 mm så att din husvagn blir riktigt stabil på campingen. I förpackningen ingår fyra stödbockar.


Stödbock i plast
ProPlus stödset plast 4-del

Stödbock som effektivt håller din husvagn på plats när du campar.

Produktegenskaper

 • Effektivt stöd till husvagn
 • Stödbock i UV-beständig plast
 • Justerbar höjd

Produktöversikt

ProPlus stödset i plast är stödbockar som på ett effektivt sätt håller din husvagn på plats när du campar. Stödbenen är UV-beständiga och klarar en maxbelastning på 750 kilo per ben. De har en justerbar höjd på 300 mm till 420 mm. I priset ingår fyra stödbockar. Stödbenen passar även till husbil och släpvagn.


Köpguide: Så väljer du rätt stödben till husvagn

När du har parkerat husvagnen på campingen kan det vara bra att ha något som ger ett extra stöd till den. Därför ska du köpa stödben som har den här funktionen.

Så använder du stödben till husvagn 

Stödben till husvagnar är till för att stabilisera den. Du ska inte använda ett stödben för att hissa upp husvagnen. Parkera bilen så plant som det går och fäll sedan ut stödhjulet, som aldrig ska vara nere när du kör på vägarna. Är marken ojämn kan det vara bra att stötta upp husvagnen med ett par nivåklossar. Efter det är det dags att finjustera husvagnen med hjälp av stödbenen. Den största tyngden ska alltid vila på stödhjulet och aldrig på stödbenen.

Stödben till husvagn stabiliserar husvagnen.

Ska jag välja stödben eller stödbock?

Det finns både stödben och stödbock eller pallbock som stödben. Behöver du ersätta ditt gamla uppfällningsbara stödben kan du köpa och montera ett nytt stödben på husvagnen. Det finns både de som vevas manuellt och elektriska modeller. Du kan montera dem direkt i de gamla skruvhålen. Är det av en elektrisk modell behöver du koppla in stödbenet i husbilens 12 voltsystem. Ett stödben i form av en pallbock placeras när husvagnen är på plats och tas sedan bort när du ska köra igen. Vissa pallbockar går även att använda till husbil och släpvagn.

Storlek och material

Det finns stödben i plast och aluminium som klarar olika vikt. Det vanligaste är att de har en maxkapacitet på runt 500-1000 kilo per stödben. Det går att enkelt justera höjden så att de passar din husvagns höjd. Det mest vanliga är att kunna justera höjden från 280 till 490 mm. 

Gör dina stödben ännu säkrare

Det går även att komplettera dina stödben med plattor eller fötter som gör att stödbenet inte sjunker ner i marken. Är det vinter är modellen av aluminium att föredra. Du kan hitta plattor och fötter på till exempel Gardenstore eller Scandihills.


Redaktionen
Husvagn.se
info@husvagn.se