Nyheter Husvagn.se

Populär tjänst uppdateras

Madelene Kristensson 2016-03-08

Transportstyrelsens e-tjänst "Fordonsuppgifter - sök med registreringsnummer" blir nu mer modern.

Källa: Bild: Skärmdump Transportstyrelsen

E-tjänsten, som är den överlag mest populära på Transportstyrelsens hemsida, gör det möjligt att få fram uppgifter om fordon från vägtrafikregistret. När den registrerade fordonsägaren är en privatperson är dock inte ägaruppgifterna synliga, utan de får i stället beställas hem. Tidigare har det endast varit möjligt att få uppgifterna via fax, men sedan den 1 mars tillämpas i stället e-post.

Uppgifterna är fortsatt inte synliga genom tjänsten, men kan alltså enkelt och snabbt fås genom mail.

- Det är positivt att vår mest populära e-tjänst nu är uppgraderad. Förutom e-postlösningen har tjänsten tillgänglighetsanpassats så att alla ska kunna använda den. Tjänsten är dessutom responsiv vilket innebär att den automatiskt anpassas efter om du surfar in via dator, mobil eller surfplatta, berättar Anders Larsson, avdelningsdirektör Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Uppgifterna som skickas ut med e-post kompletteras dessutom med information om bland annat obetald fordonsskatt eller om det finns notering om kreditköp.

För de som fortfarande vill använda sig av faxlösningen är det till Transportstyrelsens kundtjänst för fordonsfrågor som man nu får vända sig till. Den gamla e-tjänsten stängs ned helt och hållet.

Kika in den nya e-tjänsten här

Fler nyheter

Mest lästa

Tack för din prenumeration!

Du har nu valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.